Ervaringen met Zoom

De Volksuniversiteit Waalre heeft in 2021 met behoorlijk succes een aantal activiteiten georganiseerd in deze corona-tijd. Nu de normale cursussen en lezingen niet kunnen plaatsvinden, hebben wij sinds begin dit jaar samen met de docenten gratis vervangende lessen via Zoom georganiseerd. Frans, Levende Tuin, Leesplezier, Socratische Café’s, Yoga, Keramiek – het een ligt meer voor de hand dan het ander, maar als je gewoon aan de slag gaat, blijkt er meer mogelijk dan je dacht.

De meeste cursisten reageerden ook erg positief: “inspirerend”, “fantastisch!”, “ik had er wel voor willen betalen”, “en je hoeft er niet uit als ‘t slecht weer is”, “hartstikke fijn dat we op deze manier nog les kunnen krijgen”, waren een paar reacties. Maar natuurlijk ook “niet te vergelijken met een ‘fysieke’ cursus”, “vragen stellen en discussiëren is een beetje moeilijk”, “je mist de gezelligheid”, en helaas slaagde een paar mensen er niet in om zoom te laten werken, ondanks de hulp van mensen van de VU.

Het is dan ook zeker niet onze bedoeling om zoom-lessen als een vervanging van fysieke lessen te zien, maar wij kijken wel of we als corona achter de rug is bepaalde dingen mee kunnen nemen, bijvoorbeeld voor mensen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn.

Voor de rest van het seizoen staan nog twee gratis zoom-lezingen gepland waarvoor iedereen zich kan inschrijven.